Hem » Tubkikare » Regal M2 65ED

Regal M2 65ED

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 102636
Artikelnamn: Regal M2 65ED
7500,00 SEK

Specifikationer

Artnr: 102636
Lagerstatus: I lager

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

wchau
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Regal M2 ED apokromatiska tubkikare är den senaste generationen exklusiva tubkikare från Celestron. Den apokromatiska konstruktionen med full antireflexbehandlingen garanterar högsta kontrast, färgåtergivning och skärpa.

Regal M2 tillverkas med Extra Low Dispersion (ED) glas för att minimera kromatisk färgaberration.

Huset är i magnesiumlegering, vilket minskar vikten på tubkikare med mer än 14% jämfört med den tidigare modellen.
I den nya M2 tubkikaren ingår även en uppgraderad dubbelfocusratt, vilket gör det snabbare att justare skärpan på olika avstånd.

Regal M2 är 100% vattentät och kvävefylld, för att tåla tuffa miljöer. Väska ingår så att du kan ta den med dig överallt.

Om du är intresserad av att ta foton av dina upptäckter, är Regal det perfekta valet. Montera kameran på Regal med hjälp av en T2-ring (extra tillbehör) och den medföljande T-Adaptern, och generera bra bilder!
Regal M2 tubkikare är det ultimata verktyget för utomhus entusiasten.

ED objektiv: Minimerar kromatisk aberration, ger korrekt färgåtergivning och ökad upplösning och kontrast.

XLT beläggning: Celestrons egen XLT beläggning som maximerar ljustransmission, och resultatet är en ljusare bild, högre upplösning och kontrast.

Magnesiumlegering: Starkt och hållbart material med en lägre vikt än husen med den traditionella aluminiumlegeringen.

Dubbel fokus: Grovfokusering och finfokusering för detaljerad justering.

Roterande stativfäste med klicklägen: Placera enkelt okularet i det bästa läget för en lättare skådning.

16-48x zoom okular: Justerbar förstoring, vilket ger dig ett brett synfält för allmän visning och detaljerat på nära håll.

Twist-up ögonmussla för korrekt avstånd till användarens ögon vilket ger ett bekväm seende med eller utan glasögon.

Fäste för 1,25-tums standardokular: ger ett stort utbud av okular med skilda förstoringar och synfält.

T-adapter ingår för snabb montering av SLR-kameran.

Motljusskydd med siktlinjer för att snabbt hitta sitt objekt.

ED-linsens extra låga spridning ger extraordinär färgåtergivning och knivskarp skärpa och reducerar praktiskt taget all kromatisk aberration. (Alla optiska instrument med linser har färgfel - det är en fysikalisk effekt som uppstår när ljus av olika färg (och därmed olika våglängder) bryts i glaset. Det är främst i kontrasten mellan olika objekt som färgfelen kan upplevas som störande; detta gäller inte minst vid observation av ljusstarka himmelsobjekt såsom månen och planeterna. De vanligaste sätten att minska färgfel i optik är att använda lågspridande glas eller speciella mineraler samt att införa fler (korrigerande) optiska element.)

Regal M2 ED är optimerade för att ge skarpa bilder i såväl dagsljus som i gryning/skymning och nattljus. Du kommer att älska dem för fågelskådning, som utsiktskikare eller för astronomisk observation. Eftersom de är helt vattentäta kan du använda dem under extrema väderförhållanden.

Regal M2 ED har en del mycket användbara finesser. Dubbelfokuseringen (två rattar) gör att du kan nå hög skärpa genom en extra fininställningsratt. Praktiskt vid visuell observation och enastående om du använder Regal för fotografering eller digiscoping. Regal 65 M2 ED är förberedd för fotografering med digital systemkamera; det medföljande okularet har en gänga som passar en s.k. T-ring (även kallad T2-adapter) för din kamera. Läs mer om fotografering med Regal i manualen.

Okularet som medföljer Regal-tubkikarna är ett zoom-okular av hög kvalitet. I vissa fall kan du vara intresserad av att observera med en förstoring eller ett synfält som ligger utanför det medföljande okularets arbetsområde. Då är Regal så fiffigt konstruerad att du kan använda valfritt 1,25-tums okular för astronomiska teleskop. Här finns många att välja mellan; men tänk på att Regal-tubkikarna håller mycket hög optisk kvalitet och det vore en synd att inte använda ett okular som utnyttjar tubkikarens potential. Se okularavdelningen i Rymdbutiken. För att beräkna förstoringen med ett visst okular, dividera Regal-tubkikarens brännvidd (Regal 65 M2 ED har 386mm brännvidd med okularets brännvidd; ett 7mm okular ger med Regal 65 M2 ED 382/7 = 55x förstoring. Det faktiska synfältet i grader, beräknas genom att dividera okularets synfält (se respektive okulars faktaruta) med förstoringen som okularet ger.).

Celestron Regal 65 M2 ED Specifikation:
65mm tubkikare med ED-element
Brännvidd: 382 mm
16-48x zoomokular
Synfält: 2.5° - 1.3°
Antireflexbehandlad optik
Gummerad optisk tub
Vattentät
20mm ögonavstånd (bra för glasögonanvändare)
Närfokus: 5 meter
333 mm lång (tuben)
Mjuk bärväska
Fäste för kamerastativ
1,33 kg

 

Andra varor från samma fabrikat

 • Celestron
  Astro Fi 90 är ett astronomiskt teleskop med inbyggd WiFi som du styr med med...
  6275,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 130mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en ljusstark 130mm New...
  5495,00 SEK
 • Celestron
  12V / 5V kraftaggregat för drift av teleskop i fält eller laddning av t.ex. m...
  2100,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 102mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en knivskarp 102mm Mak...
  6450,00 SEK