Inspire 80 AZ

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 106860
Artikelnamn: Inspire 80 AZ
2895,00 SEK

Specifikationer

Artnr: 106860
Lagerstatus: I lager

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

CUKJ
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Celestron Inspire 80AZ är såväl ett astronomiskt teleskop som en utsiktskikare och ett kraftfullt teleobjektiv till din mobiltelefon. På nätterna utforskar du universums sällsamheter: ser månens berg och kratrar, jupiter och dess månar, saturnus och dess ring, eller ge dig ännu längre ut. Med Inspire 80AZ finns massor av nebulosor, stjärnhopar och galaxer att se närmare på. Pleiaderna (Sjustjärnorna) är en fantastisk syn och känslan av att se vår granngalax på Andromedagalaxen på över 2 miljoner ljusårs avstånd i sitt eget teleskop är oslagbar. Ladda hem Celestron SkyPortal (iPhone och Android) från din app-store och du har planetarium och stjärnkartan med dig ut med teleskopet!

På dagen är Celestron Inspire 80AZ en kraftfull utsiktskikare - använd den för att se fåglar och djur i trädgården eller skogsbrynet. Ta med den till Hornborgasjön på våren och se tranorna dansa i närbild. Om du har utsikt mot havet eller stan använder du Inspire 80AZ som en kraftfull tubkikare och ser båtarna lämna hamnen eller stadens hank och stör.

Det roliga med Inspire 80AZ är att du enkelt kan ansluta din mobilkamera och använda teleskopet som ett enormt teleobjektiv. Teleskopets objektivlock dubblerar som en enkel och fiffig adapter; sätt fast mobilkameran i locket med stropparna, anslut adapter och telefon till till Inspires okular - och vips kan du fotografera saker som du knappt kan se med blotta ögat. På natten är månen ett självklart motiv. Månens fantastiska landskap framträder och du har blivit astrofotograf. På dagen kan du fotografera allt du kan se med Inspire 80AZ - mobilkameran fotograferar exakt det du ser med ögat i teleskopet.

Inspire är Celestrons senaste teleskopserie och har utvecklats för att vara enkelt att komma igång med och använda. Fäll helt enkelt ut stativbenen, vrid stativets låsmekanism och sätt fast tuben på stativet med låsskruven. Du är nu reda att observera.

Celestron Inspire 80 AZ är alltså en 80mm akromatisk refraktor med 900 mm brännvidd (f/11) och därmed ett instrument som klarar höga förstoringar och ändå levererar en ljusstark och skarp bild. Monteringen är en nyutvecklad gaffelmontering som är stadig och bra för såväl markobservation som för astronomiska studier. Observera dock att för att t.ex. fotografera ljussvaga objekt, krävs en digital systemkamera och en ekvatoriell montering som kompenserar för jordens dygnsrotation. Teleskopet har en nyutvecklad sökare som förenklar grovinställningen när man skall rikta teleskopet mot objekt på såväl marken som på natthimlen. Tillbehörsplattan har röd belysning så att du kan se och hantera tillbehören.

Teleskopet levereras med 2 okular med diametern 31.7mm (1.25") - samma storlek som teleskopen i Celestrons mer avancerade teleskop. Den som köper extra okular till Inspire 80 AZ, kan alltså även använda dessa om man i framtiden köper ett annat instrument! Diagonalen är 90-graders rättvändande och ger en bild som är korrekt både upp-ned och vänster-höger.

Inspire 80 AZ Specifikation:
80mm (3.5") Refraktor
900mm Brännvidd, f/11
Högsta användbara förstoring: 189x
Gränsmagnitud: 12

Inspire 80 AZ Standardtillbehör:
20mm Kellner-okular - 31.7mm (45x)
10mm Kellner-okular - 31.7mm (90x)
90° Diagonal (ger rättvänd bild) – 31.7mm
StarPointer Pro sökare
Stålstativ med 1,25-tums ben och belyst tillbehörshylla

 

 Introduktion till Inspire-serien

 Celestron visar upp Inspire-serien för Dennis di Cicco (legendarisk redaktör för Sky & Telescope) på mässa i höstas (2016). 

 

Andra varor från samma fabrikat

  • Celestron
    Astro Fi 90 är ett astronomiskt teleskop med inbyggd WiFi som du styr med med...
    6275,00 SEK
  • Celestron
    Astro Fi 130mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en ljusstark 130mm New...
    5495,00 SEK
  • Celestron
    12V / 5V kraftaggregat för drift av teleskop i fält eller laddning av t.ex. m...
    2100,00 SEK
  • Celestron
    Astro Fi 102mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en knivskarp 102mm Mak...
    6450,00 SEK