Inspire 100 AZ

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 106861
Artikelnamn: Inspire 100 AZ
3995,00 SEK

Specifikationer

Artnr: 106861
Lagerstatus: I lager

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

7XYPX
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Celestron Inspire 100AZ är såväl ett astronomiskt teleskop som en utsiktskikare och ett kraftfullt teleobjektiv till din mobiltelefon. På nätterna utforskar du universums sällsamheter: ser månens berg och kratrar, jupiter och dess månar, saturnus och dess ring, eller ge dig ännu längre ut. Med Inspire 100AZ finns massor av nebulosor, stjärnhopar och galaxer att se närmare på. Pleiaderna (Sjustjärnorna) är en fantastisk syn och känslan av att se vår granngalax på Andromedagalaxen på över 2 miljoner ljusårs avstånd i sitt eget teleskop är oslagbar. Ladda hem Celestron SkyPortal (iPhone och Android) från din app-store och du har planetarium och stjärnkartan med dig ut med teleskopet!

På dagen är Celestron Inspire 100AZ en kraftfull utsiktskikare - använd den för att se fåglar och djur i trädgården eller skogsbrynet. Ta med den till Hornborgasjön på våren och se tranorna dansa i närbild. Om du har utsikt mot havet eller stan använder du Inspire 100AZ som en kraftfull tubkikare och ser båtarna lämna hamnen eller stadens hank och stör.

Det roliga med Inspire 100AZ är att du enkelt kan ansluta din mobilkamera och använda teleskopet som ett enormt teleobjektiv. Teleskopets objektivlock dubblerar som en enkel och fiffig adapter; sätt fast mobilkameran i locket med stropparna, anslut adapter och telefon till till Inspires okular - och vips kan du fotografera saker som du knappt kan se med blotta ögat. På natten är månen ett självklart motiv. Månens fantastiska landskap framträder och du har blivit astrofotograf. På dagen kan du fotografera allt du kan se med Inspire 100AZ - mobilkameran fotograferar exakt det du ser med ögat i teleskopet.

Inspire är Celestrons senaste teleskopserie och har utvecklats för att vara enkelt att komma igång med och använda. Fäll helt enkelt ut stativbenen, vrid stativets låsmekanism och sätt fast tuben på stativet med låsskruven. Du är nu reda att observera.

Celestron Inspire 100 AZ är alltså en 100mm akromatisk refraktor med 660 mm brännvidd (f/6,6) och därmed ett ljusstarkt instrument som ger ett brett synfält och klarar höga förstoringar och ändå levererar en mycket ljusstark och skarp bild. Den stora objektivöppningen gör att Inspire 100AZ är särskilt lämpad för observation av t.ex. öppna stjärnhopar och kometjakt och på marken för att t.ex. följa djur och fåglar i flykt.

Monteringen är en nyutvecklad gaffelmontering som är stadig och bra för såväl markobservation som för astronomiska studier. Observera dock att för att t.ex. fotografera ljussvaga objekt, krävs en digital systemkamera och en ekvatoriell montering som kompenserar för jordens dygnsrotation. Teleskopet har en nyutvecklad sökare som förenklar grovinställningen när man skall rikta teleskopet mot objekt på såväl marken som på natthimlen. Tillbehörsplattan har röd belysning så att du kan se och hantera tillbehören.

Teleskopet levereras med 2 okular med diametern 31.7mm (1.25") - samma storlek som teleskopen i Celestrons mer avancerade teleskop. Den som köper extra okular till Inspire 100 AZ, kan alltså även använda dessa om man i framtiden köper ett annat instrument! Diagonalen är 90-graders rättvändande och ger en bild som är korrekt både upp-ned och vänster-höger.

Inspire 100 AZ Specifikation:
100 mm (3.5") Refraktor
660 mm Brännvidd, f/6,6
Högsta användbara förstoring: 241x
Gränsmagnitud: 12,5

Inspire 100 AZ Standardtillbehör:
20mm Kellner-okular - 31.7mm (33x)
10mm Kellner-okular - 31.7mm (66x)
90° Diagonal (ger rättvänd bild) – 31.7mm
StarPointer Pro sökare
Stålstativ med 1,25-tums ben och belyst tillbehörshylla

 

 Introduktion till Inspire-serien

 Celestron visar upp Inspire-serien för Dennis di Cicco (legendarisk redaktör för Sky & Telescope) på mässa i höstas (2016). 

 

Andra varor från samma fabrikat

 • Celestron
  Astro Fi 90 är ett astronomiskt teleskop med inbyggd WiFi som du styr med med...
  6275,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 130mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en ljusstark 130mm New...
  5495,00 SEK
 • Celestron
  12V / 5V kraftaggregat för drift av teleskop i fält eller laddning av t.ex. m...
  2100,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 102mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en knivskarp 102mm Mak...
  6450,00 SEK