Hem » Tillbehör » Övriga tillbehör » Celestron Starsense Autoalign

Celestron Starsense Autoalign

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 104124
Artikelnamn: Celestron Starsense Autoalign
4375,00 SEK

Specifikationer

Artnr: 104124
Lagerstatus: I lager

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

sCdM
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Tänk dig att du ställer ut ditt datorstyrda teleskop i trädgården, trycker på on-knappen och teleskopet själv börjar leta upp objekt på himlen för att kalibrera sig. Efter någon minut är teleskopet färdigt och du kan välja ett objekt ur teleskopets (eller din mobil-apps) databas och teleskopet letar upp det själv. Sedan är det bara att titta. Den automatiska kalibreringen är precis vad Celestron Starsense Autoalign uträttar.

Ett teleskop utan Starsense måste du själv göra den inledande kalibreringen genom att ställa in handkontrollens datum, klockslag, GPS-koordinater, sommar- eller vintertid och sedan manuellt rikta in teleskopet mot tre stjärnor. Allt detta tar Celestron Starsense Autoalign had om. För dig som är ovan med dessa inställningar eller bara vill fokusera på att titta på himmelsobjekten är Starsense det ultimata tillbehöret.

Hemligheten bakom Celestron StarSense Autoalign är en kamera som tar en serie bilder av natthimlen, identifierar stjärnmönster och jämför med handkontrollens databas och därigenom vet hur teleskopet ska kalibreras. Efter några minuter har StarSense samlat tillräckligt med information för att triangulera sin position och kalibrera monteringen. Tryck sedan på knappen "Sky Tour" och du får en guidad tur till de finaste objekten på himlen!

Celestron Starsense Autoalign är kompatibelt med följande teleskopmodeller från Celestron:

Nexstar SE
Astro Fi
CPC, CPC DX
NexStar GT (med Aux. splitter)
CGE Pro
Advanced VX
CG-5 (med Aux. splitter)
CGEM, CGEM DX
CGEM II
CGE
CGX
CGX-L
NexStar SLT
NexStar Evolution
LCM (med Aux. splitter)

Celestron Starsense Autoalign är INTE kompatibel med:
Nexstar i-serien
Ultima 2000
Nexstar GPS
Tidiga GoTo-teleskop (t.ex. Compustar).