Polsökare

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Artnr: 105628
595,00 SEK

Specifikationer

Artnr: 105628
Lagerstatus: I lager

Dokument

Omdöme

Lämna ett omdöme

WEfnP
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Polsökare för Celestrons monteringar Advanced VX, CGEM och CG-5. För att kunna använda ditt teleskop för astrofotografering med längre exponeringstider krävs att teleskopet är ordentligt polinställt. Detta innebär att teleskopets polaxel är parallell med jordens rotationsaxel. Det finns flera sätt att polinställa sitt teleskop och det enklaste sättet är att använda en polsökare.

Celestrons tyska ekvatoriella monteringar Edvanced VX, CGEM och Cg-5 är förberedda för polsökare. Denna polsökare är som en liten monokulär kikare utan förstoring, med med ett etsat mönster av bl.a. polstjärnan och några kända stjärnbilder. Polsökaren gängas fast i teleskopets polaxel och genom att titta i polsökaren ställer man mekaniskt in teleskopet i sid- och höjdled så att de verkliga stjärnorna på himlen sammanfaller med mönstret i polsökaren.

Att använda polsökaren för polinställning är tillräckligt för de flesta fotograferingstillfällen med långa exponeringstider. Se den bifogade manualen (under fliken Dokument) för en noggrann beskrivning av hur polsökaren används.

Vid mycket långa exponeringar och/eller mycket hög förstoring kan man förfina polinställningen ytterligare med andra metoder (t.ex. declination drift).

Andra varor från samma fabrikat

 • Celestron
  Astro Fi 90 är ett astronomiskt teleskop med inbyggd WiFi som du styr med med...
  6275,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 130mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en ljusstark 130mm New...
  5495,00 SEK
 • Celestron
  12V / 5V kraftaggregat för drift av teleskop i fält eller laddning av t.ex. m...
  2100,00 SEK
 • Celestron
  Astro Fi 102mm är ett fantastiskt teleskop. Optiken är en knivskarp 102mm Mak...
  6450,00 SEK